© Mihaela Oprisan
logo

Bucovina FOTOgenica 2017

Am lăsat să treacă mai bine de o săptămâna de la eveniment și totuși entuziasmul nu s-a diminuat! Din contra, cu așa amintiri frumoase în suflet abia aștept ediția a III-a – Bucovina FOTOgenică!

Despre ce a fost ediția a II-a? Despre oameni frumoși în locuri frumoase, tradiții, oameni care pun suflet în ceea ce fac și dăruiesc pasiune și iubire celor din jur.

Pathosul cu care vorbeau buciumașii despre meseria lor, bătrânii despre brâiele lor tradiționale la care muncesc enorm, dar cu multă iubire și pasiune, pathosul cu care a cântat neostenit Nea’ Ilie pe tot drumul mocăniței și la capăt de linie, bucuria vieții și dansului neostenit până târziu în noapte ale Ansamblului Cetina , căldura și bucățele făcute cu dragoste de gazda noastră, Pensiunea Mugur de Fluier, Vama.

Vă spun sincer- când l-am văzut pe Vlăduț în peisajul de la poalele Rarăului m-am simțit copleșită de măreția unui copil educat în spiritul locului. Nu știu dacă titlul „Fiul munților” mi-a sunat atunci în cap rezonând cu vreun film sau cu vreo carte, dar așa îmi venea să îi zic și mă bucuram că viața bate filmul și cărțile, că experiența inedită trăită acolo alături de oameni de suflet e… de nedescris în cuvinte.

Organizatorii, invitații și participanții au întregit totul. Am avut ocazia să o cunosc pe Gina Buliga, ambasador Nikon România, care, dincolo de un portofoliu impresionant este și ea doar suflet și voie bună. Asta a fost cheia succesului în orice domeniu prezentat la întâlnire. Pasiunea în ceea ce faci bate orice strategie de marketing și branding. Asta ne-a transmis și Mihai Olaru, dincolo de ultimele aparate și obiective Nikon aduse spre testare. Fără suflet și voie bună această întâlnire nu ar fi fost așa de faină. Interacțiunea cu oamenii locului și cu restul participanților a fost una autentică, de suflet, pentru suflet. Și sper ca asta să se vadă și în fotografii.